Notke uurimistiim Oslos konverentsil

Notke uurimistiim, seekord koosseisus Hilkka Hiiop, Anneli Randla, Hannes Vinna ja Kristina Aas, käis novembri lõpus Oslos, et jagada rahvusvahelisel konverentsil projekti uusimaid arenguid ja avastusi. Norra rahvusmuuseumi korraldatud kahepäevasel konverentsil, mis kandis pealkirja “Bridging the gap – synergies between art history and conservation” esinesid ettekandega konservaatori ja kunstiteadlase koostööst Kristina Aas ja Hannes Vinnal.

Konverentsile esitatud 115 abstrakti seast valiti osalema ainult 20 ettekannet. Seda uhkem tunne oli meie uurimistiimil jagada lava Euroopa nimekate konservaatorite, kunstiajaloolaste ja teadlastega. Teiste hulgas olid Rijksmuseumi, Moderna Museeti, Munchmuseeti ning Van Gogh Museumi esindajad.

Hannes Vinnali ning Kristina Aasa ettekanne konservaatori ja kunstiajaloolase vältimatust koostööst sai väga sooja vastuvõtu osaliseks. Lisaks heale tagasisidele saime konverentilt suurepärased kontaktid, mis aitavad Notke projektil põhjalikumalt edasi areneda. Kõikidest konverentsil toimunud ettekannetest ilmub 2024. aastal trükis.

Veel postitusi